Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Курсистите в Telerik Academy Alpha

by Ina Dobrilova | юли 07, 2017

Новата ни програма за подготовка на младши софтуерни специалисти с продължителност само 6 месеца - Telerik Academy Alpha – стартира на 26 юни. Интересът към формата беше много голям, а приемът - силно конкурентен. За едно място в програмата се бореха 5 души, които преминаха през изпит по основи на програмирането с езика C# и персонално интервю с трейнърите в Академията. Запознайте се с бъдещите нинджа програмисти, които предстои да завършат своето обучение през ноември.

Профил на курсистите

Средната възраст на участниците в първото издание на Telerik Academy Alpha е 25 г., като най-младият е на 18 г., а най-големият – на 39 г. Над 90% от курсистите учат или са завършили висше образование. Най-много са представителите на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – 28%, следвани от възпитаниците на Нов български университет (21%) и Технически университет - София (14%).

Сред изучаваните от курсистите специалности са: информатика, софтуерни технологии, мениджмънт, индустриално инженерство, архитектура, английска филология и право. Трима от участниците имат докторска степен в предизвикателни сфери като молекулярно инженерство, оптика и спектроскопия и химично инженерство.

Техните лични истории

Радваме се да видим сред курсистите ни и хора, обучавали се в чужбина, които са избрали да се върнат в България и тук да търсят професионално развитие. Такава е и историята на Златан Ангелов, който завършва Техническия университет в Мюнхен. Мотивиран от възможностите, които Телерик Академия предоставя, Златан напуска работата си в Германия и се отдава изцяло на обучението си в програмата.

„Телерик Академия и последващите възможности за реализация в ИТ сектора в България бяха основният мотиватор за мен да се върна в България. Програмата досега оправдава и надминава очакванията ми. С помощта на индивидуалното внимание и подход на трейнърите, само в рамките на 10 дни виждам невероятен напредък,“ сподели Златан пред над 40 водещи технологични компании, които бяха част от специалното ни събитие на 5 юли с фокус върху изграждането на младши талант.

За Telerik Academy Alpha

Telerik Academy Alpha е 6-месечна програма за подготовка на софтуерни инженери. Базирана на иновативни техники и световнопризнати методи на преподаване, програмата помага на курсистите да усвоят в дълбочина същия набор от знания и умения в областта на разработката на софтуер, както в едногодишната програма, но по-бързо и ефективно.

Традиционният лекционен формат заменихме с интерактивен, персонализиран подход, в който трейнърите влизат в ролята на ментори на участниците. В обучението включихме също теми отвъд програмирането, които ще подпомогнат развитието на личностните и поведенческите умения на курсистите и тяхното предприемаческо мислене.

Как да кандидатствате

Желаещите да кандидатстват за следващото издание на Telerik Academy Alpha, което стартира през есента, могат да използват лятото, за да се подготвят за входния изпит в програмата. Систематизирани учебни материали и примерни изпити можете да намерите на страницата на програмата