Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


250 ученици се включиха в първите в България технологични награди за деца

by Ina Dobrilova | апр 11, 2017

Победителите получават покана и финансиране да участват в международното състезание
Coolest Projects в Дъблин, Ирландия

Над 250 ученици на възраст между 6 и 18 години взеха участие в първите в България технологични награди за деца - Coolest Projects Sofia, на 1 април в Телерик Академия. В рамките на събитието се проведоха награждаване на учениците от работилниците по програмиране на CoderDojo, както и практически занимания, отворени за всички деца с интерес към дигиталните технологии.

Големите победители в състезанието са Валери Тончев (14 г.), Сава Стоименов (11 г.), Крум Султов (8 г.), Мартина Матева (10 г.) и Андреа Атанасова (7 г.), които разработиха впечатляващи проекти с технологиите Scratch и HTML. Те получават финансиране и ще представят страната ни на международното състезание Coolest Projects на 17 юни в Дъблин, Ирландия. Отличията връчи посланикът на Ирландия в България - Н. Пр. Майкъл Форбс, по време на тържествена церемония в учебния център на Телерик Академия.

Coolest Projects Sofia се организира за първи път в България от Телерик Академия, CoderDojo България, и Дигиталната Национална Коалиция (ДНК) и с подкрепата на Майкрософт България. Събитието беше посетено от над 500 деца, родителите и доброволци. Успоредно с технологичните награди се проведоха и серия от практически работилници и интерактивни уроци, предназначени за всички деца с интерес към дигиталните технологии.

Coolest Projects Sofia

Сред специалните гости на Coolest Projects Sofia бяха Н. Пр. Майкъл Форбс, посланик на Ирландия в България, Гергана Паси, дигитален шампион на България, Ева Паунова-Майдел, български евродепутат, Питър О‘Шей, представител на глобалната Фондация CoderDojo, и Петър Шарков, ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия.

Ученици от Детската Телерик Академия се включиха в събитието като ментори и жури. Те избраха четирима победители, които получиха специални награди от нас:

Най-любим проект на учениците от Детската Телерик Академия

  • Константин Анастасов 
  • Теодор Димитров
  • Мартина Матева
  • Огнян Велев

Още снимки от събитието можете да разгледате тук.