Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Предстоят първите технологични награди за деца в България, част от Coolest Projects

by Ina Dobrilova | мар 24, 2017

На 1 април в учебния център на Телерик Академия ще се проведат първите в България технологични награди за деца от 6 до 18 години, част от глобалната мрежа CoderDojo. Освен награждаване на учениците от региона, които се обучават в работилниците по програмиране на CoderDojo, събитието Coolest Projects Sofia ще включва практически занимания и уроци, отворени за всички деца с интерес към дигиталните технологии. Coolest Projects Sofia се организира от Телерик Академия, CoderDojo България, и Дигиталната национална коалиция (ДНК), с подкрепата на Майкрософт България.

Технологично състезание

В рамките на събитието ученици от България, Румъния и Турция ще демонстрират свои проекти, разработени в работилниците по програмиране на CoderDojo. Най-добре представилите се състезатели ще бъдат наградени по време на тържествена церемония с участието на посланика на Ирландия в България - Н. Пр. Майкъл Форбс. Победителите ще получат покана и финансиране да участват в международния финал на състезанието Coolest Projects на 17 юни в Дъблин, Ирландия. 

Практически работилници

Coolest Projects Sofia е отворено и за всички ученици, които проявяват интерес към технологиите. По време на еднодневното събитие децата ще се запознаят с интересни софтуерни проекти, разработени от техни връстници. Заедно с това участниците ще имат възможност да се включат в практически занимания и интерактивни уроци, които развиват логическото мислене, креативността и въображението. Входът е свободен, като е необходима предварителна регистрация

Coolest Projects Sofia цели да осигури среда, която да вдъхнови следващото поколение иноватори, създатели и предприемачи, предоставяйки възможност на повече деца на възраст 6-18 г. да се докоснат до дигиталните технологии. Събитието е подкрепено от глобалната фондация CoderDojo, посолството на Ирландия в България, както и Microsoft, Progress, VMware, Questers, Upnetix и Devin.

Coolest Projects Sofia е поредният съвместен проект на Телерик Академия и CoderDojo България, Майкрософт България и ДНК с фокус върху най-младите. През 2016 г. като част от Детската Телерик Академия стартира Dojo@TelerikAcademy - редовни работилници по програмиране за ученици от първи до трети клас в София. В рамките само на една година над 400 деца са участвали в срещите на съвместната инициатива.