Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на Телерик Академия

by User Not Found | дек 20, 2016

Всички обучения ще продължат да се провеждат без промени и прекъсване и през 2017 г. Екипът на инициативата се запазва.

Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. Телерик Академия поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели.

Промяната няма да се отрази на обучителния процес и екипа на Телерик Академия. Текущите сезони на Софтуерната Телерик Академия, Училищната Телерик Академия и Детската Телерик Академия, включително и програмата с CoderDojo, ще продължат обученията си в същия безплатен формат и без прекъсване и през 2017 г. Както досега, всички курсове ще се случват в обучителния център в Младост 1А в София, както и в останалите 11 града в страната. 
 
 Telerik_Founders

„Радваме се, че вече можем да отдадем напълно времето и вниманието си на Телерик Академия и със същия хъс, който досега сме посветили на Telerik и Progress, да преследваме каузата й. Имаме много и големи амбиции за бъдещето на Академията и с тази крачка поставяме основата на следващия етап от развитието й,“ сподели Бойко Яръмов. „Нуждата от отлично подготвен, високопродуктивен и адаптивен талант остава на дневен ред и с радост ще си партнираме с останалите инициативи и компании в нашата екосистема, за да можем заедно да подпомогнем ръста на ИТ индустрията посредством качествено технологично образование в България.”

Телерик Академия ще продължи да надгражда всичко постигнато дотук. Създадена през 2009 г., тя е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега над 11 300 човека са се обучавали присъствено, 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси, а онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции има над 5 милиона гледания.

За последните седем години Телерик Академи е пионер във въвеждането на нови курсове и програми, като само през 2016 г. стартира заедно с Google първия в България безплатен цялостен курс по дигитален маркетинг, обявява първия в България безплатен курс по Angular 2, въвежда безплатно обучение по програмиране за деца от 1-ви до 3-ти клас в партньорство с CoderDojo и обучава рекорден брой ученици в Детската Телерик Академия – близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България.

Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев основават Telerik през 2002 г. Само за 12 години те развиват Telerik от български стартъп до водещ глобален доставчик на софтуерни решения с над 700 служители, 11 офиса по цял свят и над 130 хиляди клиенти в 40 хиляди организации, включително 450 от 500-те организации в списъка „Fortune 500®“, както и водещи образователни, държавни и неправителствени институции в 94 страни. През 2014 г. четиримата сключват сделка с глобалната софтуерна компания Progress за придобиването на Telerik - една от най-успешните корпоративни сделки в софтуерната индустрия в Югоизточна Европа.