Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Телерик Академия организира първия в България безплатен курс по Angular 2

by User Not Found | ное 24, 2016

Регистрацията за обучението, което ще се проведе онлайн, е отворена

На 7 декември в Телерик Академия стартира първият в България безплатен курс за създаване на single-page приложения с Angular 2. Той ще се предлага онлайн и е насочен към начинаещи софтуерни инженери.

Необходимо е всички желаещи да се включат в курса да се регистрират на уебстраницата му. Онлайн обучението включва следене на видео лекциите и редовно предаване на домашни. Курсът завършва с практически изпит, който ще се проведе в учебния център на Телерик Академия в София в началото на януари 2017 г. Успешно преминалите обучението ще получат сертификат. 

Angular 2 е най-новата и популярна в момента технология, създадена от Google, за разработка на front-end уеб приложения по бърз и лесен начин. Екипът на Progress работи в тясно сътрудничество с разработчиците на платформата на Google и компанията е една от първите организации, които поддържат най-новите й функционалности. Telerik Kendo UI by Progress, най-голямата библиотека за инструменти за потребителски  интерфейс и функционалности за разработка с JavaScript, поддържа Angular 2 и позволява създаването на красиви и „responsive“ приложения. NativeScript, платформата с отворен код за разработка на „native” мобилни приложения за iOS и Android, включва силна интеграция с Angular 2. 

По време на курса „SPA приложения с Angular 2“ участниците ще придобият базови умения за програмиране в TypeScript и ще овладеят основите нa Angular 2. Те ще се научат да пишат програмен код, който може да се използва отново – умение, което спестява време и елиминира възможността от грешка. Курсистите ще се научат да създават и използват компоненти в Angular 2 и да визуализират автоматично данни чрез  т. нар. data-binding. Те ще се запознаят още и с Model-View-Controller (MVC), и с ползването му в приложения с Angular 2.

Курсът „SPA приложения с Angular 2” е част от 12-месечната програма на Телерик Академия за обучение на софтуерни инженери Софтуерна Телерик Академия. В него освен онлайн участниците ще се включат присъствено и курсистите в редовната програма.