Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


Обучение, в което надскачаш себе си

by User Not Found | окт 17, 2016

Теодора Паликарска, специалист по дигитален маркетинг в Dreamic Ltd, разказва за участието си в безплатния курс по дигитален маркетинг на Telerik Digital Academy, който се проведе от май до август т.г. в Телерик Академия.

Theodora_PalikarskaКое е най-важното, което научи в Telerik Digital Academy? Как наученото ще ти помогне в професионалното развитие и по-конкретно на настоящата ти позиция?
Възможностите, които ни предостави Telerik Digital Academy, са нещо, от което всяка институция в образователния сектор трябва да вземе пример. Цялостната концепция на курса беше изградена на принцип, който изисква да положиш усилия. Практическата насоченост ни мотивираше да разсъждаваме, да бъдем иновативни, теоретичните части също бяха отворени за въпроси и дискусии. Telerik Digital Academy ни помагаше всеки ден да надскачаме себе си с нови знания, нови взаимоотношения, нови усещания.

Най-важното нещо, което курсът ми даде, е изцяло ново виждане за света. Дигитализацията, която се случва в момента навсякъде около нас, беше представена по наистина интересен, забавен и полезен начин. Ако трябва да бъда честна, преди да започне курсът, нямах представа каква роля ще изиграят технологиите в бъдещото развитие на човечеството и колко иновации са на прага да бъдат въведени в нашето ежедневие.

Разкажи ни повече за работата си на настоящата си позиция.
В момента работя като специалист по дигитален маркетинг в Dreamix Ltd. Когато започна курсът, колегите изключително много ме подкрепяха и дори те първи ме насърчиха да се запиша. Много се радвам, че имам възможността да прилагам на практика всичко, което научих в Telerik Digital Academy, и с това да допринасям за развитието на една наистина готина фирма. Интересното е, че веднага след като завърших инициативата, ми направи впечатление колко голям недостиг на кадри има в тази сфера. Комбинацията от свободни позиции и интересна и креативна работа явно наистина съществува.

Защо реши да се включиш в Telerik Digital Academy? Какъв професионален опит имаше преди това?
Както вече споменах, реших да се включа в Telerik Digital Academy основно по препоръка на моите колеги и по специално на Тодор Гигилев, който винаги успява да ми покаже правилния и интересен път. Вече имах много добро мнение за Телерик Академия, заради приятели, които бяха учили в Софтуерната Телерик Академия. Реших, че възможността е страхотна предвид факта, че исках да се занимавам с маркетинг, но все още нямах професионален опит, като изключим познания в сферата на психологията и социологията.

Би ли препоръчала Telerik Digital Academy на приятел? Защо?
Със сигурност бих препоръчала Telerik Digital Academy. Вече го направих доста пъти и не трябва да сте изненадани, ако в следващия курс поне половината участници са мои познати. Смятам, че дигиталният маркетинг в България трябва тепърва да се развива, а за всеки, който има желание да бъде част от новото време – Progress и Telerik Digital Acadеmy е перфектното място.