Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


На работа само два дни след завършването на „Софтуерната академия на Телерик“

by User Not Found | юни 23, 2016

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на „Академията на Телерик“ – образователната инициатива на Progress

Визитка 

Име: Радослав Митев
Възраст: 24 г.
Обучение в „Академията на Телерик“: „Софтуерна академия на Телерик“ – сезон 2015 – 2016 г.
Професионална реализация: Junior .NET Developer в Accedia

Успешните истории на завършилите „Софтуерната академия на Телерик“ курсисти вдъхновяват Радослав Митев да се присъедини към инициативата в началото на 2015 г. Година и половина по-късно той вече е преминал успешно цялото обучение със специализация в направление „Разработка на мобилни приложения“ и само два дни след получаване на сертификата си започва работа като junior .NET разработчик. 

Интересът на Радослав към програмирането се заражда още в Математическата гимназия в Хасково, където изучава засилено информатика. Завършва обаче „Геодезия“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия, а страстта си към програмирането преследва в „Софтуерната академия на Телерик“. 

Radoslav_Mitev_Graduation_Software_Academy

„Софтуерната академия на Телерик“ допринесе много за моето професионално развитие. Тя е пример за систематизирано преподаване без излишна и ненужна информация. През целия сезон не мога да дам нито един пример за излишна лекция или пропиляно време“, казва Радослав. Той допълва, че най-ценното, което научава, е как да разпределя времето си ефективно. „В „Софтуерната академия на Телерик“ всичко си има срокове - домашни, отборни проекти, проверка на изпити и т.н.“. Ценно умение, което развива, е възможността да се справя със стресови ситуации и стремеж да намира най-доброто решение на всеки проблем. 

Според Радослав на хората извън „Софтуерната академия на Телерик“ им е трудно да си представят колко много може един курсист да научи за една година и да стане софтуерен инженер. Той съветва настоящите курсисти да посветят една година изцяло на обучението – вложените време и усилия със сигурност ще се отплатят.