Telerik Academy

Сподели тази страница

Най-актуалното от Телерик Академия

Прочетете последните новини около обученията и ИТ общността на Телерик Академия. Научете първи за новините ни инициативи и предстоящите събития и всичко, което вълнува нас и нашите курсисти. Тази категория включва всички новини за Телерик Академия.


„Софтуерната академия на Телерик“ доближава курсистите до техните мечти

by User Not Found | апр 15, 2016

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на „Академията на Телерик“

Визитка 
Име: Полина Колева
Обучение в „Академията на Телерик“: „Софтуерна академия на Телерик“ – сезон 2012-2013
Професионална реализация: разработчик на софтуерни приложения в MentorMate

Polina_KolevaПолина Колева започва да се интересува от програмиране още в училище и оттогава знае, че някой ден това ще бъде нейната професия. Завършва „Софтуерно инженерство“ във Факултета по математика и информатика в Софийския университет, а в момента учи магистратура по „Технологии за знания и иновации“ в същия университет. Включва се в „Софтуерната академия на Телерик“ през 2012 г. 

Заявка за успешен кариерен старт
„Софтуерната академия на Телерик“ е най-сериозната ми заявка за успешен старт в професията ми. Това е най-доброто решение, което съм вземала, за осъществяването на мечтата ми да започна работа в ИТ сферата“, споделя Полина. Тя се включва в инициативата, за да допълни солидната теоретична подготовка от университета с практически опит в създаването на софтуер и работата с най-новите технологии. 

„Мои колеги ми разказаха за „Софтуерната академия на Телерик“ и ми я описаха като място, където ще намеря именно това, което ми липсваше, а впоследствие разбрах, че дори и много повече. Естествено те ме предупредиха, че няма да е лесно - ще има безсънни нощи и трудни изпити. Но желанието ми да се развивам, да уча и да бъда сред хора със същото мислене като мен победи абсолютно всички притеснения“, разказва Полина.

Полина определя времето, прекарано в „Софтуерната академия на Телерик“ като един от най-пълноценните, забавни и трудни периоди в живота й досега. Най-важното, което научава, е, че усилията и страстта, които човек влага в преследването на мечтите си, се отплащат в пъти повече от очакваното. Благодарение на обучението в инициативата тя израства не само като софтуерен инженер, но и като личност. „Научих се да бъда много отговорна, комуникативна и винаги търсеща най-добрите решения във всяка една сфера в моя живот“, казва Полина.

Професионална реализация
След завършването на „Софтуерната академия на Телерик“ Полина започва първата си работа като .NET разработчик в компания за създаване на банков софтуер, онлайн и мобилно банкиране. Натрупва ценен опит в работата по големи проекти и вижда как много идеи се превръщат в софтуерни продукти, които хората ползват всеки ден. След две години решава да поеме по нови предизвикателства и става част от екипа на софтуерната компания MentorMate.
 
Любим проект от „Софтуерната академия на Телерик“
Любимият проект на Полина, по който е работила в „Софтуерната академия на Телерик“, се нарича „Cat Hotel“. Той представлява забавна игра, наподобяваща „тамагочи“. Играчът се грижи за котки, като ги храни, води на лекар, когато са болни и т.н., и има бонус животно – дракон, който трябва да открие сам. Полина разказва, че все още от време на време се забавлява с играта.

Cat_Hotel_Game

Полина съветва настоящите курсисти да дават всичко от себе си по време на обучението. „Знанията, приятелите и емоциите, които ще срещнете в „Софтуерната академия на Телерик“ са безценни, а чувството да бъдеш част от една такава общност – несравнимо“, казва тя.