Telerik Academy

Лектори

 

 • Виктор Цветков

  Старши технологичен трейнър, Телерик Академия

  Виктор има над 8 години стаж като програмист и ръководител на софтуерни екипи. Има богат опит в проектирането и разработката на десктоп, мобилни и уеб приложения. Преди да се присъедини към трейнърския екип на „Академията на Телерик“, Виктор работи в няколко продуктови дивизии в Progress и води лекции към изборни курсове по програмиране във ФМИ на Софийския университет. Движещата сила зад всяко негово решение е мотото: „Да правим правилните неща по правилния начин“.

 • Doncho_Minkov

  Дончо Минков

  Старши технологичен трейнър, Телерик Академия

  Дончо е един от първите технологични трейнъри в Телерик Академия. Присъединява се към инициативата през 2010 г., веднага след като завършва първото издание на Софтуерната Телерик Академия. Още от ученик Дончо проявява засилен интерес към алгоритмите и състезателното програмиране и преследва страстта си към технологиите и във висшето си образование. Дончо има дълбоки познания по разработка на native и хибридни мобилни приложения, десктоп приложения и уеб приложения с .NET, Node.js и JavaScript. Обича да разучава нови неща и да споделя наученото.

 • Мартин Вешев

  Технологичен трейнър, Телерик Академия

  Мартин е сред шампионите в сезон 2015-2016 на „Софтуерната академия на Телерик“. След като завършва инициативата, се присъединява към екипа на „Академията на Телерик“. Винаги се е увличал по различни технологични теми и затова след 5-годишен опит в напълно различна сфера - строителство на сгради и съоръжения, решава да превърне хобито си в професия. Обича да намира решения на различни проблеми, свързани с програмирането, и да споделя наученото.

 • Стивън Цветков

  Технологичен трейнър, Телерик Академия

  Стивън се занимава с програмиране още от 3-ти клас. Участвал е в редица състезания по математика и физика и е национален шампион по английски език. Завършил е сезон 2015/2016 в Софтуерната Телерик Академия в направление „Разработка на уеб приложения“. Преди да се присъедини към трейнърския екип на Телерик Академия, Стивън е бил лектор по PHP и е водил MySQL семинари. Притежава няколко Microsoft сертификата, занимава се основно с .NET и проявява интерес към сигурност на данните.

Гост-лектори

 • Ivan Zhekov

  Иван Жеков

  Front-end Architect, ASP.NET AJAX Team, Progress

  Иван работи като front-end разработчик в един от ASP.NET екипите в Telerik, a Progress company. Той е почти самоук и предпочита сам да си пише кода без подсказки; харесва езикови конструкции и злоупотребите с тях. Разбира предимно български и английски, но има силни познания в HTML, CSS, JS и техните диалекти. Опитва се да има минималистичен подход към писането на код и спокоен начин на живот. Не е сред скромните, но за сметка на това компенсира с опит и чувство за хумор.

 • Александър Футеков

  Front-end Developer, Progress

  Александър има 5+ години опит в сферата на разработката на уеб приложения. Няколкото години прекарани в изучаване на антропология и работа в областта на ползваемостта са го научили, че в днешно време код се пише първо за хора и след това за машини. Участвал е в уеб конференции като лектор на тема препроцесори и е създал CSS PRE - малък сайт, който сравнява популярните CSS пре/пост-процесори.